Wat betekent
het voor mij
als ik zeg
"Ik ben Christelijk gelovig"
Wat betekent het voor mij als ik zeg
"Ik ben Christelijk gelovig"?

Terwijl voor mij de vrijheid van de mens de absolute grens is aan welke extra-kosmische macht dan ook, blijf ik intussen grenzeloos verwonderd om het mysterie van het bestaan: noem het 'religieus agnosticisme'.

Christus evenwel is mijn poƫtische bezieler.Alleen weet ik niet wie hij is.

Avonds denie, huisarts (76 jaar) uit Herentals

Van kindsaf werd ik getroffen door een zeldzame heupafwijking

Heel vroeg kwam ik maanden in klinieken...mijn jeugd verliep anders dan normaal.Door vaak te bidden en te vertrouwen en momenten van stilte in te lassen is ook het nieuws v kleinkind tot een goed resultaat gekomen..,geloof geeft kracht

Monique, Bediende (57 jaar) uit Herentals

Samen met mijn echtgenote werken wij al jaren als vrijwilliger voor de vzw Mensen In Nood (hulp bij (materiƫle) armoede en (hoofdzakelijk) de vzw Similes-Geel, een zelfhulpgroep in de marge van de psychiatrie. Mijn onderliggende motivering : "Ik wil de van God ontvangen liefde even gratis delen".

Hoet Jozef (Jef), Gepensioneerd, officier MLV en Moordonderzoek (73 jaar) uit Geel, Vogelzang 82

Christelijk gelovig zijn betekent voor mij met mededogen in deze wereld staan, steeds weer Liefde en Licht proberen brengen waar haat is of kille onverschilligheid, luisterend oor zijn voor wie ziek of eenzaam is, teder zorgen en helen, vanuit stille verbondenheid met Maria en haar geliefde Zoon.

Esselens Riet, gepensioneerd (67 jaar) uit aalst

God is voor mij Lucht, Geest, ruah. In de gekruisigde Jezus zie ik dat ik mag leven uit die Lucht, hoe dan ook. Ik ben mens, met mogelijkheden die ik zomaar kreeg. Maar ook kwetsbaar en eindig. Ziehier de mens. Zo is het en niet anders. Dit bestaan is door Hem gezegend. Zo is het goed.

anoniem

Antwoorden verkrijgen op vragen over het leven. Waarden vinden in het leven. Samenleven met mensen die die waarden delen en leven in een gemeenschap. Betekenis geven aan de omgeving en aan de aarde. Welk zijn die waarden? Waarom interpreteren velen die anders? Waar is de goede verstandhouding? Leer leven.

Peter (44 jaar) uit Vosselaar