26 november 2023
Mixture - The night sessions

Met het concert ‘Mixture, The Night Sessions’ brengen Bart Wuilmus, Jo Hermans en het achtkoppige koor Schola Gregoriana Cantabo een allesbehalve traditioneel orgel- of koorconcert. Ze vertolken eeuwenoude gregoriaanse gezangen en orgelimprovisaties in diverse stijlen, waarbij de kruisbestuiving met de jazz-bugel van Jo Hermans zorgt voor een unieke en eigentijdse sound.

De gregoriaanse gezangen die in de loop van het concert worden uitgevoerd zijn niet lukraak gekozen, maar vertellen het leven van Maria, van haar geboorte tot haar tenhemelopneming. ‘Mixture’, verwijst enerzijds naar het woord ‘mengeling’ en anderzijds naar de naam van het nagenoeg op elk orgel voorkomend register ‘mixtuur’. ‘The Night Sessions’ refereert naar de nachtelijke CD-opname van deze opmerkelijke productie in 2018 in de Sint Katharinakerk in Hoogstraten, die zeer positief werd onthaald in de pers.

Hugo Brangers, zanger bij Cantabo, geeft bij aanvang van het concert bovendien een uitgebreide inleiding over de geschiedenis, de notatie en de uitvoeringspraktijk van het gregoriaans.

Zondag 26 november 2023 om 15:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk te Herentals.
Kaarten kosten €12 in voorverkoop, €15 aan de kassa
en €3 voor houders van een UiTPAS met kansentarief.

Voorverkoop via Heilige Huisjes en Davidsfonds Herentals.

VOORVERKOOP

Om tickets te reserveren, stuur een mailtje naar info@heiligehuisjes.be met het aantal tickets dat u wenst. U ontvangt vervolgens de nodige betaalinstructies.

De korting (toegang €3) geldt enkel voor de UiTPAS met kansentarief, dus niet voor de reguliere UiTPAS. Per UiTPAS met kansentarief kan 1 ticket met korting verkregen worden. Deze tickets moeten niet gereserveerd worden en kunnen rechtstreeks aan de kassa worden betaald, na controle van de UiTPAS.

De voorverkoop eindigt op vrijdag 24 november. Daarna kunnen enkel nog tickets aan de kassa worden gekocht (aan €15 per ticket).